Οι ασιατικές μετοχές υποχωρούσαν την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών, παραδίδοντας τα χθεσινά κέρδη εν μέσω ανησυχιών για το κατρακύλισμα της τιμής του πετρελαίου.
Ο ιαπωνικός χρηματιστηριακός δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με απώλειες 3,71% ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χόνγκ υποχωρούσε 3,65% και ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 έχανε 1,26%. Ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάη έχανε 1,05%.
Αναλυτές απέδιδαν την βουτιά των ασιατικών χρηματιστηρίων στην πολύ αρνητική επενδυτική ψυχολογία που εκπορευόταν από την μεγάλη πτώση των τιμών των εμπορευμάτων και κυρίως του πετρελαίου.
Η τιμή του αμερικανικού αργού είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003 ενώ του μπρέντ ήταν κάτω 2,24% στα 28,20 δολάρια το βαρέλι.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος