Μέχρι τις 20 Αυγούστου θα έχει κλείσει η συμφωνία, εκτιμά ο Δ. Μάρδας

Την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, σε δηλώσεις του στο περιθώριο σύσκεψης, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, που έγινε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

“Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζουν με έναν πολύ εντατικό ρυθμό, πολλά πράγματα έχουν ωριμάσει και θεωρούμε ότι θα κλείσουν στον χρόνο που προβλέπεται και ο χρόνος είναι 18-20 Αυγούστου”, δήλωσε ο κ. Μάρδας.

Όταν οι εκπρόσωποι ζήτησαν να υπάρξει χαλάρωση στην εφαρμογή των ελέγχων κίνησης κεφαλαίων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε η χαλάρωση έρχεται προοδευτικά και τη βλέπετε, με την έννοια ότι διαρκώς παρέχουν οι Τράπεζες όλο και περισσότερες υπηρεσίες. Το ζητούμενο είναι τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις πια – κατά κύριο λόγο – γιατί τα φυσικά πρόσωπα εξυπηρετούνται, να λυθούν το ταχύτερο δυνατό σε αυτή τη χρονική περίοδο του Αυγούστου, όπου λόγω διακοπών υπάρχει μια κάμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, οπότε έχουμε όλο το χρόνο να ετοιμαστούμε ώστε ο Σεπτέμβριος να μας βρει πλήρως έτοιμους.

Ερωτηθείς για τα capital controls ο υπουργός τόνισε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να πει πότε θα λήξει η εφαρμογή τους και σημείωσε ότι στόχος του υπουργείο είναι να διευκολύνουν όλο και περισσότερο τον κόσμο, έτσι ώστε να έχει πρόσβαση σε περισσότερες υπηρεσίες από τη μεριά των Τραπεζών. Μάλιστα ανέφερε ότι χθες Πέμπτη, δόθηκαν στις Τράπεζες γύρω στα 190 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε να καλύψουν όλες τις εκκρεμότητες που έχουν σε ότι αφορά αιτήματα ιδίως εισαγωγέων.

Σε ερώτηση για τις επιχειρήσεις που ανοίγουν λογαριασμούς, ή θυγατρικές στη Βουλγαρία, εξαιτίας των capital controls, ο κ. Μάρδας απάντησε ότι η κυβέρνηση περιμένει πρώτα την επιβεβαίωση όσων ακούγονται, ή δημοσιεύονται και μετά θα εκφράσει κάποια άποψη.

Σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, είπε ότι θα καλυφθούν στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου που θα υπάρξει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος