Με βάση το εισόδημα το ποσοστό των δαπανών με πλαστικό χρήμα

Σημαντική άνοδο καταγράφει η χρήση πλαστικού χρήματος το δεύτερο εξάμηνο του 2015, λόγω των capital controls. Την ίδια ώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα διευκρινήσεις για το ποσοστό των δαπανών που θα πρέπει να πραγματοποίει με πλαστικό χρήμα ο φορολογούμενος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τα ανείσπρακτα ενοίκια.

Οι τραπεζικοί περιορισμοί απογείωσαν τη χρήση του πλαστικού χρήματος το β’ εξάμηνο του 2015. Οι συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 83% φτάνοντας τα 2,2 δισ ευρώ και η χρήση των καρτών τετραπλασιάστηκε.

Το εισόδημα του κάθε φορολογουμένου θα καθορίζει και το ποσοστό των δαπανών που θα πρέπει να πραγματοποιεί με πλαστικό χρήμα. στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές προτείνεται το αφορολόγητο των 955ο ευρώ να χτίζεται με δαπάνες που θα ξεκινούν από το 15 και θα φτάνουν εως 40% .

Από τη χρήση του πλαστικού χρήματος θα εξαιρούνται όσοι γεννήθηκαν εως το τέλος του 1950 , οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών και οι κάτοικοι μικρών νησιών.

Παράλληλα με νέους συντελεστές αναμένεται να προσδιοριστεί και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Με τους νέους συντελεστείς, εφόσον συμφωνηθούν με τους δανειστές, αναμένεται χαμηλότερη επιβάρυνση για τα μικρομεσαία εισοδήματα και μεγαλύτερη για τα υψηλά.

Για τις φετεινές δηλώσεις από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζεται ότι όσοι δηλώσουν τα ανείσπρακτα ενοίκια θα πρέπει πριν την υποβολή της δήλωσης να προσκομίσουν στην Εφορία φωτοαντίγραφο διαταγών πληρωμής , δικαστικών αποφάσεων ή αγωγών έξωσης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ-1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος