«Ενδιαφέρον έχουν για την Ελλάδα και πολύ μάλιστα, αλλά είναι σε μια κατάσταση αναμονής. Στην ουσία περιμένουνε το πώς θα εξελιχθεί η πρώτη αξιολόγηση» δήλωσε από το Παρίσι ο Δημήτρης Μάρδας αναφερόμενος στους Γάλλους επενδυτές.
Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο Παρίσι, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ιδιαίτερα καλή επικοινωνία που είχε με το Γάλλο ομόλογό του Ματιάς Φελκ, τη συνεργασία με στελέχη του ΜΕΝΤΕΦ (εργοδότες, βιομήχανοι) και την επαφή του με εκπροσώπους μεγάλων γαλλικών επιχειρήσεων.
Για τις επαφές του με τους επιχειρηματίες είπε ότι «Ενδιαφέρον έχουν για την Ελλάδα και πολύ μάλιστα, αλλά είναι σε μια κατάσταση αναμονής. Περιμένουν να δουν τι ακριβώς θα γίνει. Στην ουσία περιμένουνε το πώς θα εξελιχθεί η πρώτη αξιολόγηση».
«Οι επιχειρηματίες θέλουν ένα σταθερό περιβάλλον. Εμείς θεωρούμε ότι μπορούμε να το δώσουμε αυτό το σταθερό περιβάλλον. Από τη στιγμή που θα τελειώσουμε με τα δύο νομοσχέδια (φορολογικό και ασφαλιστικό) το σταθερό περιβάλλον είναι δεδομένο» υπογράμμισε.
Η επίσκεψη του κ. Μάρδα στο Παρίσι, ήταν μια ευκαιρία για να προετοιμάσει με τους Γάλλους, τις μελλοντικές επισκέψεις στην Αθήνα του υπουργού Οικονομικών Εμανουέλ Μακρόν, που προβλέπεται για τα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου και του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς το Μάϊο.
Ο κ. Βαλς θα συνοδεύεται από σημαντικό αριθμό επιχειρηματιών, για την υποδοχή των οποίων ο κ. Μάρδας συνεργάσθηκε ιδιαίτερα με στελέχη του ΜΕΝΤΕΦ. Μια από τις αποφάσεις στην οποία κατέληξε ο κ. Μάρδας με το ΜΕΝΤΕΦ, είναι να οργανωθεί στην Αθήνα, «σε κλειστό περιβάλλον, μια τεχνική συζήτηση για την αναζήτηση νέων μορφών χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων, εκτός τραπεζικού συστήματος»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος