Λιγότεροι και… φτωχότεροι οι δισεκατομμυριούχοι σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes

O αριθμός των δισεκατομμυριούχων κατέγραψε μικρή πτώση φέτος στον κόσμο, για πρώτη φορά από το 2009 και το ύψος της περιουσίας τους μειώθηκε επίσης.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο πλουσιότερος άνδρας του πλανήτη, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes σήμερα.

Στον κατάλογο του 2016 φιγουράρουν 1.810 δισεκατομμυριούχοι, 16 λιγότεροι σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν. Η συνολική περιουσία τους μειώθηκε κατά 570 δισεκατομμύρια δολάρια κι ανέρχεται πλέον στα 6,480 τρισεκατομμύρια δολάρια, διευκρινίζει το Forbes, που προσθέτει επίσης ότι για πρώτη φορά από το 2010, το ύψος της μέσης περιουσίας των δισεκατομμυριούχων αυτών κατέγραψε πτώση και κυμαίνεται φέτος στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ήτοι 300 εκατομμύρια λιγότερα σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

Το περιοδικό εξηγεί τη σχετική αυτή μείωση λόγω της αστάθειας του χρηματοπιστωτικού τομέα, της μείωσης των τιμών του πετρελαίου και του ισχυρού δολαρίου, που είχε ως αποτέλεσμα την ανακατανομή των ευπόρων του πλανήτη.

Ο Ισπανός Αμάθιο Ορτέγκα, ιδρυτής της φίρμας ρούχων Zara, κατετάγη δεύτερος (67 δισεκατομμύρια έναντι 64,5 πέρσι), ο επιχειρηματίας Ουόρεν Μπάφετ διατηρεί την τρίτη θέση (60,8 δισεκατομμύρια, πτώση 11,9 δισεκατομμυρίων).

Σε ηλικία 31 ετών, ο ιδρυτής του Fecebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ αντιθέτως είναι το πρόσωπο εκείνο που είχε την καλύτερη χρονιά στα οικονομικά του, καθώς η περιουσία του αυξήθηκε κατά 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται πλέον στα 44,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος