Κρίσιμες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-Θεσμών για το Ασφαλιστικό (vid)

Σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και  δανειστών αναμένεται στο ασφαλιστικό, καθώς την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών. 

Για τις πλέον κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ετοιμάζεται η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Οι λεπτομέρειες βρίσκονται στους αριθμούς, ιδιαίτερα για το πώς επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι της συμφωνίας του καλοκαιριού και συγκεκριμένα η περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και κατά 2,7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2019.

Οι δανειστές και ειδικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμούν ότι με τις προτεινόμενες αλλαγές ο λογαριασμός δεν βγαίνει και πιέζουν για άμεσες περικοπές συνολικά 9 δισ. ευρώ από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Σε ελλιπή γνώση όλων των παραμέτρων της μεταρρύθμισης απέδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, τις περισσότερες αντιδράσεις και εξήγησε στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ γιατί το προτεινόμενο σχέδιο εξασφαλίζει τη δυνατότητα καταβολής συντάξεων τα επόμενα χρόνια και προστατεύει τους πιο αδύναμους.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αντιδράσεις των εργαζομένων, ενώ ο υφυπουργός Εργασίας μιλώντας στην ΕΡΤ τις απέδωσε σε ελλιπή γνώση όλων των παραμέτρων. Αποδέκτης αποδοκιμασιών έγινε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ενώ πήγαινε σε εκδήλωση που μιλούσε ο πρωθυπουργός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος