Κομισιόν: Προς αναζήτηση επιλογών για τη χρηματοδότηση-γέφυρα

Η Κομισιόν εξετάζει τις επιλογές που υπάρχουν για την έκτακτη χρηματοδότηση- γέφυρα της Ελλάδας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Όπως ανέφερε ο κ. Σχοινάς, υπάρχουν επιλογές, όπως είναι τα διμερή δάνεια και τα κονδύλια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM), ο οποίος ιδρύθηκε το 2010 και αφορά και τα 28 κράτη -μέλη της Ε.Ε.

Την ίδια ώρα, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ  προσερχόμενος στο συμβούλιο του ECOFIN, δήλωσε αναφορικά με το ζήτημα της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης της Ελλάδας ότι συνεχίζουμε τη δουλειά και κοιτάμε όλα τα εργαλεία, σημειώνοντας πως εξακολουθούν να υπάρχουν τόσο νομικά κωλύματα όσο και πολιτικές ενστάσεις.

Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν δήλωσε πως η ομάδα εργασίας διερευνά τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους, σχολιάζοντας ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα αν υπήρχε συμφωνία ήδη από το Φεβρουάριο. Χαρακτήρισε «πολιτική καταστροφή» την απόφαση για δημοψήφισμα επειδή, όπως υποστήριξε, αυτή ήταν που προκάλεσε το κλείσιμο των τραπεζών και τους κεφαλαιακούς ελέγχους στις τράπεζες.

Ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε πως εξετάζονται έως έξι λύσεις για τη χρηματοδότηση γέφυρα, ωστόσο δεν υπάρχει διάθεση σε πολλά κράτη μέλη να δοθούν νέα χρήματα χωρίς μάλιστα αιρεσιμότητα. Δήλωσε επίσης ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο διμερών δανείων ή της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων των πληρωμών προς την ΕΚΤ.

Τέλος, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν, για το ίδιο θέμα ξεκαθάρισε πως η Βρετανία δεν είναι μέλος της ευρωζώνης και αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν χρήματα των Βρετανών φορολογουμένων για τη διάσωση της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος