Οι χώρες της ευρωζώνης δεν εξετάζουν πλέον εάν θα αναδιαρθρώσουν το ελληνικό χρέος, αλλά μάλλον ποιος θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, δήλωσε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σε συνέντευξή στη γαλλική εφημερίδα Le Monde που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Ο Κερέ είπε ότι όλες οι χώρες της ευρωζώνης θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει εντός της ευρωζώνης και είναι έτοιμες να παράσχουν «οικονομική αλληλεγγύη» υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις.
«Στην πραγματικότητα, το ερώτημα δεν είναι εάν θα αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος, αλλά μάλλον πώς θα γίνει αυτό ούτως ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμο για την οικονομία της χώρας», δήλωσε.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ αποδίδει καρπούς, αλλά είναι πρόωρο να ξεκινήσει η συζήτηση για το πότε θα τερματιστεί.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος