Υπό πίεση οι ασιατικές αγορές, σημαντική πτώση του Nikkei

Οι ασιατικές μετοχές υποχωρούσαν την Πέμπτη στον απόηχο της πτώσης της Wall Street και των τιμών του πετρελαίου και την μείωση των τιμών του παραγωγού στη Κίνα.

Ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε απώλειες 2% παρά τα καλά στοιχεία για την απασχόληση.

Ο δείκτης Shangai Composite 1% περίπου, ο δείκτης Hang Seng στο Τόκιο 2,17% ενώ ο ιαπωνικός Nikkei 225 ήταν κάτω 2,54%.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,5% στη Κίνα αλλά ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε περισσότερο του αναμενομένου κατά 5,9% που συνιστά την μεγαλύτερη πτώση τα τελευταία έξι χρόνια.

Ο κινέζος πρωθυπουργός Li Kequiang εξέφρασε την άποψη την Πέμπτη ότι ο στόχος για ανάπτυξη της τάξης του 7% φέτος θα επιτευχθεί.

Νωρίτερα στην Αυστραλία, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 6,2%, όπως αναμενόταν έναντι 6,3% προηγουμένως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος