ΙΕΑ: Το πετρέλαιο απο 50 θα φθάσει σταδιακά τα 80 δολάρια το 2020

Στις τελευταίες Παγκόσμιες Ενεργειακές Προβλέψεις εκτιμάται ότι η αγορά πετρελαίου θα αυξηθεί σταδιακά στα 80 δολάρια το βαρέλι το 2020 «με περαιτέρω αυξήσεις στην τιμή στη συνέχεια».

Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να έχουν βραδεία ανάκαμψη, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), που προειδοποιεί κατά των μεγάλων περικοπών στις επενδύσεις στον πετρελαϊκό κλάδο, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Ο οργανισμός προβλέπει ότι η ζήτηση θα αυξηθεί με αργούς ρυθμούς έως το 2020 – κατά μέσο όρο κατά 900.000 βαρέλια την ημέρα κάθε χρόνο – ενώ σταδιακά θα ανέλθει στα 103,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα έως το 2040, συγκριτικά με 94,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2015.

Ο διευθύνων σύμβουλος του IEA Φατίχ Μπιρόλ δήλωσε στο CNBC ότι ο οργανισμός δεν πιστεύει πως είναι πιθανό σενάριο ένας κόσμος στον οποίο η τιμή του πετρελαίου θα παρέμενε κολλημένη στα 50 δολάρια για «πολλά πολλά χρόνια».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αύξηση της παραγωγής στο Ιράκ θα επιβραδυνθεί λόγω των γεωπολιτικών αναταραχών, ενώ η αύξηση στη Βραζιλία, τον Καναδά και τη Ρωσία δεν θα είναι τόσο ισχυρή όσο πριν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος