Η Τουρκία πληρώνει τα καύσιμα στις αεροπορικές εταιρίες για να μη χάσει τουρισμό

Η Τουρκία θα επιδοτεί τα καύσιμα των αεροπορικών εταιριών με 6.000 ευρώ ανα πτήση προς πέντε από τους βασικούς τουριστικούς της προορισμούς, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τα τουριστικά της έσοδα.

Μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα που στοίχισε τη ζωή σε 10 Γερμανούς τουρίστες, αποφασίστηκε οι αεροπορικές εταιρίες να λαμβάνουν 6.000 δολάρια ανά πτήση προς Αττάλεια, Αλάνια, Νταλαμάν, Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός) και Σμύρνη κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού της Τουρκίας Μαχίρ Ουνάλ στο Reuters, «Η Κωνσταντινούπολη είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στον κόσμο. Οι τουριστικές περιοχές είναι ασφαλείς. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Το μόνο πρόβλημα είναι με την συριακή μεθόριο».

Επιπρόσθετα της νέας επιδότησης καυσίμων που ανακοινώθηκε και που θα μπορούσε να παραταθεί και μετά τον Μάιο, η Τουρκία έχει τριπλασιάσει τα μέτρα ασφαλείας σε τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με τον κ. Ουνάλ.

Η βομβιστική επίθεση στην Τουρκία θεωρείται ότι αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα απειλή στην τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, που αντιστοιχεί περίπου στο 4,5% της οικονομίας της που ανέρχεται σε 800 δισεκ. δολάρια.

Πέρυσι η Τουρκία πρόσφερε αντίστοιχες επιδοτήσεις καυσίμων για πτήσεις από τη Ρωσία, μετά την υποτίμηση του ρουβλίου που έκανε τους καταναλωτές να αναβάλλουν ταξίδια στο εξωτερικό.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015, οι Ρώσοι αντιστοιχούσαν περίπου στο 10% των ξένων που έφθασαν στην Τουρκία, με τους Γερμανούς να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με 5,4 εκατ. επισκέπτες ή 15,5% των αφίξεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος