Η Κίνα δίνει ώθηση στις ασιατικές αγορές

Τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραφαν σημαντικά κέρδη την Τετάρτη λόγω βελτίωσης της επενδυτικής ψυχολογίας μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων για το κινεζικό εμπορικό ισοζύγιο που έδειξαν πως η οικονομία της Κίνας σταθεροποιείται.

Οι κινεζικές εξαγωγές αυξήθηκαν 18,7% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο σε όρους εθνικού νομίσματος ενώ οι εισαγωγές ήταν ελαφρώς κάτω 1,7%, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης Nikkei 225 ήταν πάνω 2,77% λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης και ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 κέρδιζε 1,41%. Ο χρηματιστηριακός δείκτης Hang Seng ήταν πάνω 2,7% και ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάη 2,25%.

Το δολάριο ενισχύετο έναντι του γιέν, σκαρφαλώνοντας στο 108,88 από το χαμηλό των τελευταίων 18 μηνών στο επίπεδο του 107,63 την Δευτέρα. H αποδυνάμωση του γιεν συνέβαλε επίσης στην άνοδο του ιαπωνικού χρηματιστηρίου.

Τα κινεζικά στοιχεία είχαν επίσης θετική επίπτωση στις αγορές εμπορευμάτων με τις τιμές του χαλκού και των σιδηρομεταλλευμάτων να κερδίζουν έδαφος.

Οι τιμές του πετρελαίου μπρέντ είχαν ψαλιδίσει τις αρχικές απώλειες, διατηρώντας ένα σημαντικό μέρος των κερδών που αποκόμισαν χθες εν μέσω φημών ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία έχουν φθάσει σε συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος