Η αμερικανική Blackrock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων παγκοσμίως με 4,7 τρισ. δολάρια, αγόρασε ελληνικά ομόλογα την προηγούμενη εβδομάδα, εκτιμώντας ότι οι τιμές τους είχαν υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Με δηλώσεις του ο Michael Krautzberger, ο οποίος είναι επικεφαλής των επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της Blackrock στο Λονδίνο, παραδέχθηκε σε συνέντευξη στη τηλεόραση του Bloomberg ότι η εταιρεία του αγόρασε ελληνικά ομόλογα την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο ίδιος τόνισε ότι η απαισιοδοξία είχε φθάσει σε ακραία όρια με τις τιμές των ομολόγων σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τις αποδόσεις τους στα ύψη. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει αντίστροφη σχέση μεταξύ τιμών και αποδόσεων.
Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου είχε υποχωρήσει στο 21,07% την Δευτέρα από 50% περίπου λίγες μέρες πριν και του 10ετούς στο 11,17% από 19% περίπου.
Τα ελληνικά ομόλογα καταγράφουν τις χειρότερες επιδόσεις απο την αρχή της χρονιάς ανάμεσα σ’ όλα τα κρατικά ομόλογα σύμφωνα με το Bloomberg.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος