Η αποκόμιση κερδών ωθεί χαμηλότερα τις ασιατικές αγορές

Τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραφαν απώλειες την Τρίτη καθώς αρκετοί επενδυτές ρευστοποίησαν μετοχές για να πάρουν τα κέρδη τους μετά από το ράλι των τελευταίων εβδομάδων και εν αναμονή των αποφάσεων των μεγάλων κεντρικών τραπεζών όπως η ΕΚΤ μέσα στην εβδομάδα. Απογοήτευση από την εξαγωγική επίδοση της Κίνας τον Φεβρουάριο.

O χρηματιστηριακός δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με απώλειες 0,76% και ο αυστραλιανός S&P/ASX 200 έκλεισε 0,68% χαμηλότερα. Ο δείκτης Hang Seng στο Χόνγκ-Κόνγκ υποχωρούσε 0,67% και ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Σαγκάη 0,42%.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να χαλαρώσει περαιτέρω την νομισματική πολιτική της την Πέμπτη ενώ υπάρχει επίσης

Οι εξαγωγές της Κίνας υποχώρησαν 25,4% τον Φεβρουάριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, απογοητεύοντας τις αγορές. Επίσης, μειώθηκαν οι εισαγωγές κατά 13,8%.

Ομως, ξένοι αναλυτές παρατηρούσαν ότι το επενδυτικό κλίμα είναι καλό με την τιμή του πετρελαίου μπρέντ να ξεπερνά τα 40 δολάρια το βαρέλι. Το ράλι στα εμπορεύματα ενίσχυσε νομίσματα όπως το αυστραλιανό δολάριο που ανήλθε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 8 μηνών έναντι του δολαρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος