Η ανοδική τάση κυριαρχεί στις ασιατικές αγορές, πτώση 0,61% στο Τόκιο

Οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο μηνών, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά μερικές εξ’αυτών, όπως το Τόκιο, έχασαν έδαφος λόγω αποκόμισης κερδών .

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε 0,61% χαμηλότερα και ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε πάνω 1,04%. Ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Σαγκάη ήταν πάνω 0,52% ενώ ο δείκτης Hang Seng κατέγραφε μικρές απώλειες της τάξης του 0,10% λίγο πριν το κλείσιμο.

Η υποχώρηση του ιαπωνικού χρηματιστηριακού δείκτη αποδίδετο στην ενίσχυση του γιέν και τον προβληματισμό των συμμετεχόντων στις αγορές πριν την ανακοίνωση του αναθεωρημένου 4ου ΑΕΠ αύριο. Οι αναλυτές περιμένουν τα στοιχεία για το ιαπωνικό ΑΕΠ να δείξουν ότι η οικονομία συρρικνώθηκε λίγο περισσότερο απ’ ότι αρχικά εκτιμήθηκε.

Η ισοτιμία δολαρίου/γιεν κινείτο σταθεροποιητικά γύρω από το 113,72.

Οι κινεζικές αγορές είχαν καλύτερη συμπεριφορά σε σύγκριση με εκείνη του Τόκιο, κάτι που μερικοί απέδιδαν στο 5ετές οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Li Keqiang το περασμένο Σάββατο. Ο στόχος για τον μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης του κινεζικού ΑΕΠ τοποθετείται στο 6,5%-7% με το κρατικό έλλειμμα να αυξάνεται στο 3% του ΑΕΠ φέτος.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, λειτουργούσαν υποστηρικτικά της ανοδικής τάση που επικρατεί στις ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος