Σε συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την παράταση ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) του 2014 μέχρι το τέλος του 2015 ήλθε η ΓΣΕΕ όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ έχει ως εξής:
Η ΓΣΕΕ, μετά τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές δεσμεύσεις για επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων (οι οποίες δυστυχώς συνεχίζουν να παραμένουν στο επίπεδο των προθέσεων), ανέλαβε πρωτοβουλία για την επέκταση ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Με τη δαμόκλειο σπάθη των μνημονιακών νόμων να επικρέμεται πάνω από τους εργαζόμενους, επιδίωξε και πέτυχε συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την παράταση ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2014 μέχρι το τέλος του 2015.
Για τη ΓΣΕΕ, η επαναφορά από την κυβέρνηση του κατώτατου μισθού και του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων στα προ μνημονίου επίπεδα, αποτελεί πάγιο και διαρκές αίτημα και θα τεθεί εκ νέου στην αυριανή συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος