Goldman Sachs : Η ΕΚΤ θα “ρίξει” ακόμα 360 δισ. ευρώ μέχρι τις αρχές του 2017

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανόν να παρατείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2017 και να αγοράσει επιπλέον 360 δισεκ. ευρώ ομολόγων στη προσπάθεια να ενισχύσει τον πληθωρισμό, ανέφερε η Goldman Sachs.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είπε την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων άνω του 1 τρισεκ. ευρώ ίσως διαρκέσει και πέραν του Σεπτεμβρίου του 2016 και ότι το μέγεθός του και η σύνθεσή του μπορεί να αλλάξουν. Παράλληλα η ΕΚΤ αύξησε το όριο αγοράς κάθε έκδοσης στο 33% από το 25%.

«Τώρα προβλέπουμε ότι η παράταση της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης θα είναι μεταξύ ενός και δύο τριμήνων, η οποία με το ρυθμό των 60 δισεκ. ευρώ ανά μήνα ανέρχεται το πολύ στα 360 δισεκ. ευρώ ή περίπου στο ένα τρίτο του τωρινού προγράμματος», ανέφερε αναλυτής της Goldman εκτιμώντας ότι η αλλαγή στην πολιτική της ΕΚΤ θα στηρίξει εκδότες με υψηλό αξιόχρεο.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs αναμένουν οι αγορές της κεντρικής τράπεζας να απορροφήσουν το 80-85% των ομολόγων που εκδίδει η Γερμανία, από τώρα έως και τα τέλη του 2016 και το 50% των γαλλικών κρατικών ομολόγων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος