Γερμανία: Την Παρασκευή η συμφωνία στην Μπούντεσταγκ

Την ερχόμενη Παρασκευή θα μπορούσε να συγκληθεί το γερμανικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση για τη συμφωνία με την Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μπούντεστανγκ, Νόρμπερ Λάμερτ.

Ο κ. Λάμερτ επεσήμανε ότι ένα «ναι» της ελληνικής Βουλής για τα μεταρρυθμιστικά μέτρα αποτελεί προϋπόθεση για να δώσει η γερμανική Βουλή την εξουσιοδότησή της. Θα ήταν αδιανόητο κάποιοι βουλευτές της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης να ψηφίσουν “όχι”, πρόσθεσε.

Θετική ψήφο στη γερμανική Βουλή για τη συμφωνία με την Ελλάδα αναμένει ο αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει ακόμη μερικές προσπάθειες μέχρι να οριστικοποιηθεί το νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD αρμόδιος για ευρωπαϊκά ζητήματα Άξελ Σέφερ κατηγόρησε τον Β.Σόιμπλε ότι ήταν αποφασισμένος να εκδιώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη.
«Κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε επιτυχώς με τη δέσμευση του SPD διότι είπαμε, και προς τον Σόιμπλε, ότι δεν θα συμφωνήσουμε», τόνισε ο Σέφερ.
Ο πρόεδρος του κόμματος Die Linke Μπερντ Ρίξινγκερ από την πλευρά του τόνισε: Το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα τι θα γίνει με αυτό το ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο είναι μια πλήρης υποταγή της Ελλάδας και παράλληλα ο λάθος δρόμος.

Επίσης ο Ρίξινγκερ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να υποστηρίξει το τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, «αν δεν προβλέπει την απομείωση του χρέους» της Αθήνας.

Η επικεφαλής των Πρασίνων Ζιμόνε Πέτερ επεσήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση βλάπτει την Ευρώπη και καταστρέφει τις βασικές αξίες και τη φήμη της ηπείρου.

Ο νεοεκλεγείς συμπρόεδρος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Γεργκ Μόιτεν τόνισε: Οι Γερμανοί ψηφοφόροι συνειδητοποιούν ότι η γερμανική κυβέρνηση τους κρατά ομήρους. Το ευρώ είναι όπως το Γκουαντάναμο: μπορεί κανείς να μπει, αλλά όχι να βγει, είπε χαρακτηριστικά ο Μόιτεν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος