FT: Επιστολή Τσίπρα δείχνει αποδοχή των περισσότερων όρων των δανειστών

Tην δισέλιδη επιστολή του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στους επικεφαλής της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία συνοδεύει το αίτημα για νέο πρόγραμμα στήριξης ύψους 29,1 δισ. ευρώ, δημοσιεύουν οι Financial Times (FT).

Στην επιστολή του πρωθυπουργού, η Αθήνα φέρεται να αποδέχεται όλες τις μεταρρυθμίσεις στον ΦΠΑ με εξαίρεση την διατήρηση της ειδικής έκπτωσης 30% για τα νησιά.

Για το ζήτημα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, ο κ. Τσίπρας ζητά η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη μέχρι το 2022 να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο και όχι αμέσως. Επίσης ζητά να γίνει σταδιακά μέχρι το Δεκέμβριο του 2019 και με βραδύτερο ρυθμό η απομείωση στο ΕΚΑΣ.

«Η Ελληνική Δημοκρατία είναι προετοιμασμένη να αποδεχθεί αυτήν την συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, υπό την αίρεση των ακόλουθων τροποποιήσεων, προσθηκών ή διευκρινίσεων, στο πλαίσιο μιας παράτασης του λήγοντος προγράμματος (διάσωσης) και της νέας δανειακής συμφωνίας για την οποία υπεβλήθη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου 2015», γράφει ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του.

«Όπως θα παρατηρήσετε», παρατηρεί, «οι τροποποιήσεις μας είναι ολοκληρωμένες και σέβονται πλήρως την ευρωστία και αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος».

Το Eurogroup αναμένεται να συνέλθει την Τετάρτη στις 18:30 μ.μ. για να συζητήσει την νέα ελληνική πρόταση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος