Ευνοϊκότεροι καθίστανται οι όροι για τις μεταβιβάσεις ακινήτων από φορολογούμενους με χρέη στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, μπορεί πλέον να χορηγηθεί αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας για τη μεταβίβαση ακινήτου από φορολογούμενο ο οποίος έχει χρέη προς το Δημόσιο, εφόσον η οφειλή είναι διασφαλισμένη και στην περίπτωση αυτή παρακρατείται το 50% αυτής (από 70% – 100% με βάση το προηγούμενο καθεστώς).
Έτσι, εάν ο φορολογούμενος με οφειλές στο Δημόσιο επιθυμεί να πωλήσει ένα ακίνητο, μπορεί να ζητήσει από την Εφορία να εγγραφεί προσημείωση σε άλλο ακίνητό του, προκειμένου να διασφαλιστεί η οφειλή. Εν συνεχεία, θα λάβει αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας, στο οποίο θα ορίζεται ότι ο συμβολαιογράφος θα παρακρατήσει το 50% της οφειλής από το τίμημα.
Στις περιπτώσεις στις οποίες το τίμημα είναι χαμηλότερο από την αντικειμενική αξία, θα πρέπει να εξοφληθεί η οφειλή στο σύνολό της για να χορηγηθεί η φορολογική ενημερότητα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος