Εσωσε την παρτίδα το Χρηματιστήριο Αθηνών με άνοδο 0,37%

Στο ρυθμό των δηλώσεων κοινοτικών αξιωματούχων και της επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ κινήθηκε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών που βρέθηκε να χάνει πάνω από 4% ενδοσυνεδριακά για να γυρίσει σε θετικό έδαφος αργότερα και να κλείσει με μικρά κέρδη 0,37%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,37% στις 683,43 μονάδες με τον συναλλακτικό τζίρο να διαμορφώνεται στα 117 εκ. ευρώ. O τραπεζικός δείκτης που είχε βρεθεί να χάνει πάνω από 5% μέσα στη συνεδρίαση έκλεισε με κέρδη μεγαλύτερα από 1%.

Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να χάνει 4,2% μέσα στη μέρα καθώς οι δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει την δόση προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου επιβάρυναν το κλίμα.

Ομως, μια δήλωση ανώνυμου κοινοτικού αξιωματούχου που ήθελε την ΕΕ και την ΕΚΤ να ετοιμάζουν πρόταση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στα πρότυπα εκείνης του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012, αντέστρεψε το κλίμα με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να περάσει σε θετικό έδαφος. Προς την ίδια κατεύθυνση φαίνεται να συνέβαλαν επίσης οι δηλώσεις του υπουργού οικονομικών κ. Βαρουφάκη ότι θα παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις στο σημερινό Eurogroup.

Ανάλογη εικόνα εμφάνισαν τα ελληνικά ομόλογα με την απόδοση του 2ετούς ομολόγου να υποχωρεί στο 28,7% το απόγευμα από 30,3% νωρίτερα. Αντίθετα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ήταν σχεδόν αμετάβλητη λίγο πάνω από το 13%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος