Έρχεται βελτιωμένη προσφορά για ΟΛΠ από Cosco

Tο Cosco Group Ltd αναμένεται να καταθέσει νέα βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 για την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) που έχει ζητήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κινεζική εταιρεία μπορεί να ζητήσει παράταση δύο-τριών ημερών ενώ στελέχη της εμφανίζονται προβληματισμένα μετά την πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ.

Οι τελευταίοι ζητούν αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αλληλογραφίας μεταξύ του ΟΛΠ και του ελληνικού δημοσίου, δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Ομως, πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφεραν ότι η σύμβαση παραχώρησης έχει ολοκληρωθεί αν και υπάρχουν περιθώρια αλλαγών που δεν πρόκειται να επηρεάσουν την οικονομική προσφορά.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Cosco πρόσφερε περίπου 700 εκ. ευρώ για το 67% των μετοχών του ΟΛΠ εκ των οποίων 350 εκ. αφορούν επενδύσεις για τα επόμενα χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος