Επισκόπηση Διεθνούς Τύπου

Μετά το θρίλερ δημοσιευμάτων ,όπως του Reuters που προανήγγειλε ότι δεν θα ανοίξουν οι Ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα , ο Διεθνής Τύπος επικεντρώνεται σε αυτό που σίγουρα θα συμβεί τη Δευτέρα δηλαδή την Εκτακτη Συνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

“Είναι η πλέον κρίσιμη Σύνοδος στα 16 χρόνια της ευρωζώνης”, τονίζεται στο αμερικανικό δημοσίευμα της Washington Post.

Στο δημοσίευμα των Times της Νέας Υόρκης δίνεται έμφαση στη δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ,ο οποίος έγραψε μέχρι και στο Twitter ότι “‘ηρθε η ώρα να εξεταστεί η κατάσταση στην Ελλάδα σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο”.

Το πρακτορείο Bloomberg απέσυρε το δημοσίευμα περί θρίλερ για τις ελληνικές τράπεζες, επιμένει ωστόσο στο ενδεχόμενο Grexit κι επιβολής περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων.
Οπως σχολιάζει το Bloomberg ” πιο ηχηρή κι από τις φωνές πανικού είναι η σιωπή κάποιων και συγκεκριμένα του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε”.

Οι Financial Times στο νέο editorial προειδοποιούν : “Ανυπολόγιστη η ζημιά, αν ο Τσίπρας πει «όχι» στην πρόταση των δανειστών ”
Οπως επισημαίνουν οι αρθρογράφοι, “δεδομένης της εξάρτησης των ελληνικών τραπεζών στην χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η αθέτηση πληρωμών θα σπρώξει την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη.Αλλά υπάρχει μια έκβαση που είναι χειρότερη από το Grexit και αυτό είναι μια πρόχειρη διάσωση που απλά την παρατείνει, όπως δηλαδή οι προηγούμενες απόπειρες διάσωσης “,  καταλήγει το δημοσίευμα των Financial Times.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος