ΕΛΣΤΑΤ: Εκπληξη με αύξηση 0,8% του ΑΕΠ το 2ο τρίμηνο

H ελληνική οικονομία μεγεθύνθηκε κατά 0,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το πρώτο με βάση τα προσωρινά εποχικά διορθωμένα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Σημειώνεται ότι το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου αναθεωρήθηκελόγω ενημερωμένων στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης και ενημερωμένων στοιχείων Βραχυχρόνιων Δεικτών” με αποτέλεσμα να εμφανίσει αύξηση 0,02% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για το δεύτερο τρίμηνο, η ΕΛΣΤΑΤ προειδοποιεί πάντως ότι “οι παρούσες εκτιμήσεις αναμένεται να αναθεωρηθούν, όταν καταρτιστούν και ανακοινωθούν τα προσωρινά στοιχεία στις 28/08/2015, με βάση επικαιροποιημένα πρωτογενή στοιχεία που θα έχουν καταστεί διαθέσιμα τότε.

Πιο συγκεκριμένα, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνεται το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν για το 2ο τρίμηνο του 2015(εκτιμήσεις).

Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία , το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου , κατά το 2ο τρίμηνο 2015, παρουσίασε αύξηση κατά 0,8%, σε σχέση με το 1ο τρίμηνο 2015, ενώ σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο 2014 παρουσίασε αύξηση κατά 1,4%.

Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 2ο τρίμηνο 2015, παρουσίασε αύξηση κατά 1,5 % σε σχέση με το 2ο τρίμηνο 2014.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος