Αύξηση 18,2% παρουσίασε τον Φεβρουάριο η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Αθηνών ξεπερνώντας τους 1 εκατ. επιβάτες.
Επίσης ο αριθμός των πτήσεων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά το πρώτο δίμηνο του έτους ανήλθε σε 22.316, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 9,3%. Οι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 11,9%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 7,3%.
Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών η κίνηση τον Φεβρουάριο έφτασε το 1,07 εκατ. ανθρώπους που σημαίνει άνοδο ρεκόρ της τάξης του 18,2%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.
Οι επιβάτες εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 26,6%, ενώ οι επιβάτες εξωτερικού αυξήθηκαν κατά 12,8%. Τόσο οι Έλληνες, όσο και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική αύξηση της τάξης του 17% και 21% αντίστοιχα.
Κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 2,16 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 15%, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει υψηλή αύξηση (+21,4%), σχεδόν διπλάσια από την κίνηση εξωτερικού (+10,8%). Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν παρόμοια επίπεδα ανόδου, της τάξης του 14% και 16% αντίστοιχα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος