Εκπρόσωπος Σόϊμπλε: Δεν έχει γίνει συζήτηση με Αθήνα για το χρέος

Δεν υπάρχουν συζητήσεις των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση καθώς προηγείται η αξιολόγηση του προγράμματος που θα προσδιορίσει την πορεία των κρατικών δαπανών στην Ελλάδα μακροπρόθεσμα δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν.

Έως τώρα δεν έχουν γίνει συζητήσεις με την Ελλάδα για το χρέος,” τόνισε.

H εκπρόσωπος του κ.Σόιμπλε είχε κληθεί να σχολιάσει δημοσίευμα του περιοδικού “Der Spiegel“, σύμφωνα με το οποίο συζητείται το ενδεχόμενο να αναλαβει ο ESM διμερή δάνεια από το πρώτο πακέτο στήριξης και να διαθέσει στην Ελλάδα “φρέσκο” χρήμα με ευνοϊκότερους όρους.

Είναι απολύτως λογικό να μην έχει γίνει συζήτηση για το χρέος “διότι έχει συμφωνηθεί ότι πρέπει πρώτα να γίνει η αξιολόγηση, η οποία θα προσδιορίσει και καθοριστικά ποια πορεία θα πάρουν μακροπρόθεσμα οι δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα” δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι υπό αυτή την έννοια δεν τίθενται αυτά τα ερωτήματα αυτήν τη στιγμή.

Εμείς θα περιμένουμε τώρα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και μετά, πιθανώς, θα υπάρξει μία τέτοια διαβούλευση. Αλλά από αυτήν τη θέση δεν μπορώ να προτρέξω με εικασίες” κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος