Εγκρίθηκε με ευρεία συναίνεση το ν/σ για το “μίνι” φορολογικό

Δεκτό κατά πλειοψηφία – και με ευρεία συναίνεση – επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολο του έγινε το νομοσχέδιο “Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες διατάξεις” του Υπουργείου Οικονομικών. Θετικά ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι. “Παρών” δήλωσε το ΚΚΕ. Απών η Χρυσή Αυγή.

Με τις νέες ρυθμίσεις τα εισοδήματα από τόκους φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και ουσιαστικά δεν έχουν φόρο. Το ίδιο συμβαίνει και με τους περιστασιακά απασχολούμενους που δεν εισέπραξαν περισσότερα από 6.000 ευρώ.

Χωρίς τεκμήρια διαβίωσης είναι και τα εισοδήματα κατοίκων εξωτερικού.

Οι αγρότες απαλλάσσονται από υποχρέωση φόρου για ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων. Με κλίμακα μισθωτών θα φορολογηθούν και αμοιβόμενοι με μπλοκάκια.

Το “μίνι” φορολογικό, ανέμεναν εκατοντάδες χιλιάδες από τους φορολογούμενους για να συμπληρώσουν τη δήλωση τους.  Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, μόλις ένας στους 6 από τους φορολογούμενους έχει σπεύσει να υποβάλει τη φορολογική του δήλωση.
Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε παράταση της προθεσμίας .

Την ίδια ώρα, χιλιάδες πολίτες εκτός από τις φορολογικές δηλώσεις τρέχουν να προλάβουν και τη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη στο δημόσιο. Η προθεσμία για τη ρύθμιση των 100 δόσεων λήγει στις 26 Ιουνίου. Όσοι μείνουν απ’ έξω και κυρίως οι μεγαλοοφειλέτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των Εφοριών.

ΠΗΓΕΣ: Α’ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος