Εγκρίθηκαν αιτήματα συναλλαγών 820 εκατ. ευρώ εκτός capital controls

Η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, μετά την επιβολή των capital controls στις τράπεζες, εξέτασε 2.639 αιτήματα από τα 3.243 που υποβλήθηκαν συνολικά. Με βάση τα αιτήματα που εγκρίθηκαν, απελευθερώθηκαν συναλλαγές ύψους 819,9 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές εκροές ρευστότητας που προκλήθηκαν στο τραπεζικό σύστημα ως συνέπεια των αποφάσεων της Επιτροπής, που λειτουργεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ανέρχονται σε 819,9 εκατ. ευρώ, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι υλοποιήθηκαν όλες οι εγκριθείσες συναλλαγές.

Ποσό 22,9 εκατ. ευρώ αφορά νοσήλια, φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό. Ποσό 59,8 εκατ. ευρώ αφορά τρόφιμα, πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας τροφίμων, καθώς και ζωοτροφές. Ποσό 195,8 εκατ. ευρώ αφορά εισαγωγή πετρελαιοειδών και ενέργειας, καθώς και λοιπών ενεργειακών προϊόντων.

Τέλος, ποσό 291,9 εκατ. ευρώ αφορά λοιπά προϊόντα και υπηρεσίες για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, ενδεικτικά: Πληρωμές διδάκτρων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα εξωτερικού, δαπάνες εθνικής άμυνας, ναυτιλιακές δαπάνες, δαπάνες αεροπορικών εταιρειών, δαπάνες άγονων γραμμών και προϋποθέσεις χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους.
Η Επιτροπή συνεχίζει το έργο της, μετά τη μεταφορά της από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος