Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στη Σύνοδο Kορυφής,εκτιμώντας ότι επισκιάζεται από τις γαλλογερμανικές τριβές, ενώ μιλούν για νέο μέτωπο Γαλλίας-Κομισιόν ώστε να αποτραπεί ένα Grexit.
BILD «Σήμερα χρειαζόμαστε τη σιδηρά καγκελάριο»
Περικεφαλαία φόρεσε στην Ανγκελα Μέρκελ η γερμανική εφημερίδα ζητώντας της να παραμείνει ανένδοτη κατά τη διάρκεια της αποψινής συνόδου κορυφής και να μην επιτρέψει “νέο πακέτο δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα”. Η γερμανική εφημερίδα προτείνει στην καγκελάριο να «έχει στις αποσκευές της μία λίστα 5 σημείων» μεταξύ αυτών την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και να απορρίψει τρίτο μνημόνιο για την Αθήνα.Σε άλλο άρθρο, ο Γερμανός επίτροπος Guenther Oettinger , υποστηρίζει απροκάλυπτα ότι η αποψινή σύνοδος δεν έχει νόημα,και προβλέπει ως πιθανότητα να εκδόσει η ελληνική κυβέρνηση το…υποκατάστατο νομίσματος IOU που είχε εκδόσει ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ στην Καλιφόρνια για την τότε κρίση ρευστότητας.
Financial Times: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γαλλία συμμαχούν για να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ
«Κανείς ούτε ηγέτης, ούτε τραπεζίτης , δεν επιθυμεί να χρεωθεί το κόστος από ένα Grexit, γράφει ο Peter Spiegel,και προβλέπει ότι η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα “θα ρίξει το μπαλάκι στους ηγέτες της ευρωζώνης καλώντας τους να εγγυηθούν το ελληνικό κρατικό χρέος ως ενέχυρο για παροχή ρευστότητας”.
New York Times:Νέο ρήγμα,στο μέτωπο των Ευρωπαίων
“Η Γερμανία παραμένει σκληρή,ενώ η Γαλλία(με συνήγορο την Ιταλία) εξορκίζει το Grexit χωρίς να αποκλείει και την αναδιάρθρωση χρέους“, τονίζει η αμερικανική εφημερίδα. Εκτιμώντας όμως, ότι ο κλοιός σφίγγει για την Ελλάδα χωρίς πλατφόρμα συναλλαγών και ρευστό.
CNN : Γιατί η Ελλάδα έπρεπε να έχει ήδη φύγει
“Η Ελλάδα έχει κερδίσει , αφού το ΔΝΤ την υπερασπίζεται λέγοντας ότι δεν μπορεί πλέον να πληρώσει, μετέδωσε το διεθνές δίκτυο.Επικαλούμενο μάλιστα τον Josef Joffe, εκδότη της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit,ο οποίος τόνισε ζωντανά από το Cnn:” Η Μέρκελ δεν θέλει ένα πτώμα στα χέρια της, δεν πρόκειται να γίνει ούτε προσωρινό,ούτε εθελοντικό, ούτε υποχρεωτικό Grexit“.
CBS:Οικονομικοί σπασμοί χειρότεροι από της Ελλάδας
Για ένα οικονομικό δράμα, που επισκιάζει το ελληνικό, μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο, συνοψίζοντας απώλειες 30% για το κινεζικό χρηματιστήριο από τα μέσα Ιουνίου.
Reuters:Πανικός στην Κίνα
Υπό τη σκιά της χρηματιστηριακής θύελλας στο Πεκίνο διεξάγονται οι κρίσιμες διαβουλεύσεις στην Ευρώπη, αναφέρει το πρακτορείο επισημαίνοντας ότι και το ευρώ βρίσκεται σε χαμηλό πέντε εβδομάδων στην ισοτιμία του με το δολάριο. “Αιτία είναι τα δύο αντικρουόμενα σενάρια, το ένα που προβλέπει ότι το Grexit θα αποτραπεί και το άλλο που θέλει την ΕΚΤ να πυροδοτεί έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για να περιορίσει την απειλή ντόμινο”, μεταδίδει το Reuters.
Guardian:Οι διεθνείς πιέσεις εντείνονται
Ηπα και Ιαπωνία πιέζουν για διέξοδο από την ελληνική κρίση, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. Παραθέτει μάλιστα τις δηλώσεις του Ιάπωνα Υπουργού Οικονομικών Ακίρα Αμάρι, σύμφωνα με τον οποίο” η Ελλάδα ήδη έχει κάνει πολλά για δημοσιονομική πειθαρχία και πλέον πρέπει με τους πιστωτές να συνομολογηθεί συμφωνία νικητών-νικητών(ισοπαλίας)”.Η δήλωση έγινε από κοινού με τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών Tζακ Λιου καθώς οι δύο χώρες δηλώνουν ανήσυχες για το νέο μέτωπο που άνoιξε στην παγκόσμια οικονομία με την κρίση ρευστότητας στην Κίνα.
Parisien:Ένας στους δύο Γάλλους (50%) θέλει η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Odoxa που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Le Parisien,το 75% των ερωτηθέντων διαφωνεί με το ότι οι πολιτικές λιτότητας είναι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης για την Ευρώπη”, ενώ μία μικρότερη πλειοψηφία –55%– τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Πριν από έναν μήνα το ποσοστό όσων τάσσονταν υπέρ ενός “Grexit” ήταν 39%.Η δημοσκόπηση του Odoxa διενεργήθηκε σε δείγμα 1.003 ανθρώπων μέσω Διαδικτύου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος