Δ. Στρατούλης: Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχτεί μείωση συντάξεων

Ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια στη διαπραγμάτευση Ελλάδας-εταίρων έχει αναδειχτεί το ζήτημα του Ασφαλιστικού. Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ ότι οι συντάξεις που παίρνουν οι Έλληνες είναι μεν ελαφρώς μικρότερες από αυτές των Γερμανών, αλλά οι Έλληνες βγαίνουν σε σύνταξη έξι χρόνια νωρίτερα, ο Δημήτρης Στρατούλης –μιλώντας στην πρωινή ενημέρωση της ΕΡΤ– επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση δε θα δεχτεί μείωση συντάξεων.

Όπως ανέφερε ο κ.Στρατούλης, οι συντάξεις τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, έχουν μειωθεί από 35 έως 50%. H μέση σύνταξη στη χώρα μας είναι 665 ευρώ και η μέση επικουρική είναι 168 ευρώ. Το 44% των συνταξιούχων παίρνει συντάξεις κάτω από τα όρια της φτώχειας και το 60% παίρνουν κάτω από 700 ευρώ μικτά.

Στην Ελλάδα για την κάλυψη του ελλείμματος των συντάξεων ο κρατικός προϋπολογισμός δίνει 9% του ΑΕΠ, ενώ στην Γερμανία το 3% του ΑΕΠ. Η διαφορά, όμως, είναι μόλις 1,5 ποσοστιαία μονάδα καθώς από το 9% του ΑΕΠ το 4,55% αποτελεί μέρος της τριμερούς χρηματοδότησης και μόνο το υπόλοιπο 4,45% αποτελεί κρατική επιχορήγηση για την κάλυψη των ελλειμμάτων του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου απάντησαν και στο σχόλιο του Τζέρι Ράις ότι οι Έλληνες βγαίνουν στη σύνταξη, έξι χρόνια νωρίτερα από τους Γερμανούς, αναφέροντας ότι:

Οι άνδρες στην Ελλάδα, κατά μέσο όρο συνταξιοδοτούνται στην ηλικία των 63 ετών. Το ίδιο και στη Γερμανία. Ενώ, για τις γυναίκες ο μέρος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης είναι στην ηλικία των 59 ετών στην Ελλάδα, και 62 ετών στη Γερμανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος