Μπόργιανς: Σεμινάρια μετεκπαίδευσης Ελλήνων εφοριακών από τις αρχές του καλοκαιριού

Στις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να ξεκινήσουν τα εντατικά σεμινάρια των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής από τους γερμανούς συναδέλφους τους αναφέρει ο υπουργός οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle.

Το σχετικό πρόγραμμα περιορίζεται σε 50 υπαλλήλους στην αρχή αλλά στόχος είναι να ακολουθήσουν μελλοντικά και άλλοι, σύμφωνα με τον κ. Μπόργιανς. Η προσφορά μετεκπαίδευσης δεν είναι καινούργια, αφού χρονολογείται από το 2012, όμως τότε δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος παρέδωσε τον περασμένο Νοέμβριο στις ελληνικές αρχές λίστα με περισσότερα από 10.000 δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.

Ο κ. Μπόργιανς θα συνυπογράψει αύριο στην Αθήνα την Διακήρυξη Προθέσεων με την ελληνική κυβέρνηση. Η Διακήρυξηπροβλέπει τη στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών στο πεδίο πάταξης της φοροδιαφυγής.

«Μετά από πολλές συνομιλίες που είχαμε, καταλήξαμε στην κοινή διαπίστωση ότι θα ήταν χρήσιμο για τους υπαλλήλους του ελληνικού ΣΔΟΕ εάν παρακολουθούσαν μια φορά πώς γίνεται ο φορολογικός έλεγχος και ο υπολογισμός των φόρων στη ΒΡΒ, πώς γίνεται ο έλεγχος των υψηλών εισοδημάτων αλλά και των επιχειρήσεων. Επίσης πώς δουλεύει το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, πώς αξιολογεί στοιχεία, πώς διεξάγει έρευνες,” δήλωσε ο κ. Μπόργιανς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος