Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια να μειωθούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιπτώσεις για τους αγρότες δήλωσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει να πιει «το πικρό ποτήρι της υλοποίησης της συμφωνίας», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην εξασφάλιση ποσού ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ ετησίως από κοινοτικά κονδύλια για αγροτικά θέματα.
«Αυτό ήταν το σοβαρότερο πράγμα που έπρεπε να σκεφτούμε και να λάβουμε υπόψη μας για τη συμφωνία» σημείωσε.
Ο κ. Αποστόλου δήλωσε πως το δυσκολότερο τμήμα της συμφωνίας για τους αγρότες είναι το ασφαλιστικό, καθώς αυξάνονται οι εισφορές, από τα περίπου 940 ευρώ τον χρόνο που πληρώνει ο αγρότης για τη σύνταξη και την υγεία του, στα 1.540 ευρώ σταδιακά και σε βάθος τετραετίας.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η τετραετής προσαρμογή είναι πολύ σημαντική γιατί σε περίοδο ανάκαμψης, όπως αυτή που αναμένεται, οι επιπτώσεις θα είναι πιο ήπιες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος