Απώλειες καταγράφουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες μετά την ανακοίνωση για έρευνα στα γραφεία της Renault

Στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον Οκτώβριο υποχωρούσαν οι μετοχές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών μετά την ανακοίνωση εργατικού συνδικάτου ότι την περασμένη εβδομάδα διεξήχθη έρευνα σε εγκαταστάσεις της Renault που ενδεχομένως να συνδέεται με τις «συνέπειες της υπόθεσης των τροποποιημένων κινητήρων της Volkswagen», σύμφωνα με εργατικό συνδικάτο..

Η μετοχή της Renault υποχωρούσε κατά 20%, καταγράφοντας την χειρότερη ημέρα της από τις 17 Νοεμβρίου του 1994, με 5 δισεκ. ευρώ περίπου να εξανεμίζονται από την κεφαλαιοποίησή της.

Πιέσεις δέχονταν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, με την Fiat Chrysler να υποχωρεί 10% ύστερα από την προσωρινή αναστολή της διαπράγμευσής της, και την μετοχή της PSA Peugeot Citroën να σημειώνει απώλειες άνω του 7%.

Ο δείκτης αυτοκινήτων και ανταλλακτικών STOXX 600 κατέγραφε πτώση κατά 5,9%, έχοντας υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Οκτώβριο.

Νωρίτερα, συνδικαλιστικές πηγές είπαν ότι οι γαλλικές αρχές για τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος (DGCCRF) πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα έρευνες σε πολλές εγκαταστάσεις της εταιρίας στην περιοχή του Παρισιού.

Οι «κλάδοι» που επηρεάζονται «υποδηλώνουν σαφώς» ότι αυτές οι έρευνες «σχετίζονται με τις συνέπειες της υπόθεσης των τροποποιημένων κινητήρων της Volkswagen», ανέφερε το συνδικάτο, το μεγαλύτερο του ομίλου.

Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος