Απώλειες για την αγορά του Τόκιο πριν τις αποφάσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών

Τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας κινούνταν πτωτικά με εξαίρεση την αγορά της Σαγκάη καθώς πλησίαζε το κλείσιμο της συνεδρίασης με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί εν αναμονή των αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας και της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed).

Ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,35% λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης ενώ ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε 0,62% χαμηλότερα. Ο χρηματιστηριακός δείκτης Hang Seng ήταν κάτω 0,40% σε αντίθεση με το γενικό δείκτη στο χρηματιστήριο της Σαγκάη που ήταν ελαφρώς πάνω 0,12%.

Oι μετοχές ιαπωνικών εταιρειών που παράγουν τμήματα του iPhone κατέγραφαν απώλειες μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής Apple που ανέφερε μείωση των πωλήσεων iPhones για πρώτη φορά και πτώση των εσόδων της εταιρείας μετά από μια δεκαετία και πλέον.

Οι αγορές περιμένουν το Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια παρέμβασης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για αύξηση των επιτοκίων στο μέλλον.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη περισσότερα μέτρα προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της, ευνοώντας την αποδυνάμωση του γιέν.

Η ισοτιμία δολαρίου/γιέν κινείτο κοντά στο 111,23, δηλαδή σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με χθες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος