Στα χνάρια των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών κινείτο το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα, καταγράφοντας κέρδη μετά από ένα πτωτικό ξεκίνημα. Το προεκλογικό κλίμα δεν φαίνεται να παίζει ρόλο στη διαμόρφωση της χρηματιστηριακής τάσης μέχρι στιγμής.
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών κέρδιζε 0,57% στις 650,31 μονάδες αλλά η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμενε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτω των 3 εκ. ευρώ στις 10:56 π.μ.
Η ελληνική αγορά αναμένεται να ακολουθήσει τις άλλες ευρωπαϊκές με δεδομένο ότι οι ξένοι επενδυτές κυριαρχούν, ιδίως μετά την επιβολή των capital controls. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 σημείωνε κέρδη 0,96% σκαρφαλώνοντας στις 3.209,70 μονάδες μετά το “ξεπούλημα” της Παρασκευής εν μέσω ανησυχιών για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από την Fed.
Στάση αναμονής κρατούσαν οι επενδυτές στον τραπεζικό κλάδο με τις μετοχές της Εθνικής και της Τράπεζας Πειραιώς να κερδίζουν 0,56% και 1,06% αντίστοιχα.
Από τις υπόλοιπες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο ΟΤΕ κέρδιζε 1,75%, ο ΟΠΑΠ 0,95% και η Μυτιληναίος 2,16%.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος