Ανδρεάδης: Κουνοποκτονία εγκαίρως, ο ιός Ζίκα επηρεάζει τις τουριστικές εξελίξεις

Ο ιός Ζίκα είναι ένας νέος, απρόβλεπτος παράγοντας που περιπλέκει τις τουριστικές εξελίξεις το 2016 και η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει εγκαίρως αυξημένα μέτρα κουνουποκτονίας τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Ανδρέας Ανδρεάδης σε σχετικό τουίτ.

Ο κορυφαίος παράγοντας του ελληνικού τουρισμού ανέφερε πριν δυο εβδομάδες περίπου ότι η πορεία του τουρισμού το 2016 θα κριθεί κυρίως από το αίσθημα σταθερότητας και ασφάλειας που θα εκπέμψει η χώρα.

Οσον αφορά την τάση των κρατήσεων σε Ελλάδα, Τουρκία και Ισπανία, ο κ. Ανδρεάδης προέβλεπε πτώση μεγαλύτερη του 20% για την Τουρκία, διψήφια αύξηση για την Ισπανία και χαμηλή μονοψήφια για την Ελλάδα.

Εκτός από τον ιό Ζίκα, η συζήτηση για την Συνθήκη Σένγκεν δεν ευνοεί την ελληνική τουριστική βιομηχανία σημειώνουν άλλοι παράγοντες του τουρισμού.

Σημειώνεται ότι οι εισπράξεις από τις ταξιδιωτικό ισοζύγιο ανήλθαν σε 13,9 δισ. ευρώ στο 11μηνο το 2015 έναντι 13,2 δισ. το αντίστοιχο διάστημα το 2014 συμβάλλοντας στην άμβλυνση των υφεσιακών επιπτώσεων στην οικονομία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος