Τα χρέη όσων είναι πλούσιοι και φοροδιαφεύγουν δεν πρόκειται να διαγραφούν, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργου Κατσιαντώνη.
«Δεν υπάρχει περίπτωση, οικονομικά ισχυροί που φοροδιαφεύγουν να δουν τα χρέη τους να διαγράφονται. Αντίθετα, αυτοί είναι στο στόχαστρο του ελέγχου, γιατί τα προηγούμενα χρόνια απολάμβαναν απαλλαγές με σκανδαλώδεις διατάξεις,» τόνισε.
Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι ο έλεγχος για φοροδιαφυγή γίνεται κάτω από την επίβλεψη των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι όπου διαπιστώνουν ότι υπάρχει φοροδιαφυγή προχωρούν σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών.
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι ταυτόχρονα ένοχοι και αυτοί που τα ονόματά τους βρίσκονται είτε στη λίστα «Λαγκάρντ» είτε στη λίστα «Μπόργιανς» και πρόσθεσε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος δεν αγνοείται το τεκμήριο της αθωότητας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος