Ακουμπά τo 30% το 2ετές ελληνικό ομόλογο, πέφτει το Χρηματιστήριο

Η αβεβαιότητα για την τύχη των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές έριχνε βαριά την σκιά της στα ελληνικά ομόλογα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών το μεσημέρι της Τρίτης ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης και σεναρίων για ενδεχόμενη σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα.

Τα ομόλογα παρέμειναν σε κλοιό πιέσεων με την απόδοση του 2ετούς ομολόγου να πλησιάζει το 30% απειλητικά από 28,5% χθες το απόγευμα και του 10ετούς να παραμένει αμετάβλητο στο 12,24%.

Ελαφρώς ανοδικά κινούνταν οι αποδόσεις των 2ετών πορτογαλικών και ισπανικών ομολόγων στο 3,28% και 2,42% αντίστοιχα ενώ ελαφρώς πτωτικά κινείτο η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου στο 2,30%.

Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποχωρούσε 2,52% στα χαμηλότερα επίπεδα της μέρας, δηλαδή στις 719,72 μονάδες, γύρω στις 12:55 μ.μ. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 31 εκ. ευρώ.

Ο δείκτης του τραπεζικού κλάδου υποχωρούσε πάνω από 3% με την μετοχή της Εθνικής να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες, άνω του 7%, στα 0,916 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος