Αγοραστές οι ξένοι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών τον Οκτώβριο

Οι ξένοι επενδυτές αγόρασαν περισσότερες ελληνικές μετοχές από αυτές που πούλησαν τον Οκτώβριο, συμβάλλοντας στην αύξηση της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς κατά 7,1% στα 33 δισ. ευρώ σύμφωνα με το μηνιαίο στατιστικό δελτίο της ΕΧΑΕ.

Από τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς τον προηγούμενο μήνα προκύπτει:

Οι εισροές κεφαλαίων από ξένους επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο, κατά την διάρκεια του Οκτωβρίου, ήταν περισσότερες από τις εκροές με αποτέλεσμα η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς να ανέλθει σε 56,8% έναντι 56,3% τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, οι ξένοι αγόρασαν μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης αξίας 33 εκατ. ευρώ περισσότερες από αυτές που πούλησαν.

Η αξία συναλλαγών του Οκτωβρίου έφτασε τα 782,18 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 18,0% από τη συναλλακτική δραστηριότητα του προηγούμενου μήνα που ήταν 662,97 εκατ. ευρώ.

Σε σχέση με τον Οκτώβριο 2014 που η αξία συναλλαγών ήταν 3.145,45 εκατ., σημειώθηκε πτώση της τάξης του 75,1%.

Οι ξένοι επενδυτές πραγματοποίησαν το 58,6% της συνολικής αξίας των συναλλαγών τον Οκτώβριο.

Οι ενεργές μερίδες επενδυτών ανήλθαν σε 16.715 από 17.074 τον Σεπτέμβριο ενώ προστέθηκαν 677 νέες μερίδες επενδυτών από 804 τον Σεπτέμβριο.

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύθηκε κατά 9,1% από την αρχή Οκτωβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος