Άγνωστο αν θα συνεδριάσει το Eurogroup την Μ. Πέμπτη – Ο Ντάισελμπλουμ θα το αποφασίσει (video)

Αδιευκρίνιστο παραμένει το αν θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη. Στον επικεφαλής του συμβουλίου, Γερούν Ντάισελμπλουμ παρέπεμψε για τη σχετική απόφαση της σύγκλησης ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

“Όλα θα κριθούν απόψε και αύριο. Οι τελευταίες αυτές ώρες θα κρίνουν την έκβαση της διαπραγμάτευσης και έως τότε κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα εάν έχουμε ή δεν έχουμε “λευκό καπνό” για συμφωνία”, λέει κυβερνητική πηγή, διευκρινίζοντας ωστόσο: “Είμαστε αισιόδοξοι πως παρά τις δυσκολίες, έως αύριο το πρωί θα έχουν κλείσει τα πάντα”.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα συναντηθούν τη Μεγάλη Πέμπτη για να αποτιμήσουν την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα παρά μόνο «εάν υπάρχει πιθανότητα» επιτυχίας, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Αυτό θα αποφασιστεί αύριο διότι θέλω να γνωρίζω πραγματικά εάν υπάρχει πιθανότητα επιτυχίας», είπε ο Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην ολλανδική τηλεόραση RTL-Z. «Εάν όχι, απλά θα χρειαστούμε επιπλέον χρόνο», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή, έπειτα από μια συνάντηση στο Άμστερνταμ με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Ντάισελμπλουμ είχε αφήσει να διαφανεί η ολοκλήρωση των συνομιλιών, οι οποίες είχαν αρχίσει το φθινόπωρο. Είχε επίσης πει ότι προέβλεπε να συγκαλέσει μια συνάντηση τη Μεγάλη Πέμπτη για «την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και την έναρξη των συζητήσεων για τη βιωσιμότητα του χρέους της».

Σχετική είδηση: Τελευταίες πληροφορίες για τον μηχανισμό αυτόματης εξισορρόπησης (video)

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος