Υπόθεση Πάτρας-Δ. Σβουρδάκου: Mέσα από τη δράση και την αντίδραση των γονέων θα αναδειχθούν στοιχεία

Πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή στην υπόθεση με το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, επεσήμανε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «από τις έξι» η κα Δέσποινα Σβουρδάκου, Διδάκτωρ Εγκληματολογίας με ειδικότητα ανάλυσης προφίλ δραστών, υπενθυμίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι μέσα από τη δράση και την αντίδραση των δύο πρωταγωνιστών – της μητέρας και του πατέρα- θα αναδειχθούν στοιχεία, τα οποία θα μας οδηγήσουν στην εξιχνίαση αυτής της δύσκολης υπόθεσης.

Αναλύοντας τη συμπεριφορά των δύο γονέων, η κα Σβουρδάκου ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή ήταν φυσιολογική, παρά το γεγονός ότι είχαν χάσει τρία παιδιά. «Είναι τόσο ψύχραιμοι και ήρεμοι και έχουν το θάρρος να τοποθετούνται στα μέσα ενημέρωσης, την πρώτη φορά ενωμένοι, και τη δεύτερη φορά ο ένας απέναντι από τον άλλον. Βλέπουμε συμπεριφορές και ενέργειες σαν να μην έχει φύγει μια ζωή. Πάω στο γυμναστήριο, έχω κοινωνική ζωή». Σε αντίθεση με γονείς που όταν χάνουν το παιδί τους είναι χαροκαμένοι, πεθαίνουν κάθε μέρα και βρίσκονται με υποστήριξη ψυχολογική, ψυχιατρική και σίγουρα δεν μπορούν να έχουν φυσιολογική ζωή την επόμενη μέρα, σχολίασε.

Επίσης η καθηγήτρια Εγκληματολογίας, παρατήρησε ότι «βλέπουμε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά των δύο πρωταγωνιστών, όπου λείπει ο πυρήνας. Και αυτός είναι οι λόγοι που έφυγαν τα τρία παιδιά, το ένα πίσω από το άλλο, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, για τους οποίους δεν έχουμε πάρει απαντήσεις ακόμα και δεν ξέρουμε τα κίνητρα τους. Βλέπουμε μια «σκηνή» ανάμεσα στους δυο γονείς-πρωταγωνιστές, αλλά και στο στενό οικογενειακό περιβάλλον το οποίο δεν μας δίνει απαντήσεις.

Σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση αυτή όπως είπε η κα Σβουρδάκου «είναι και η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Θα δούμε κατά πόσο είναι σημαντικός παράγοντας στη συγκεκριμένη υπόθεση μέσα από την καθημερινότητα των πρωταγωνιστών και σε ποιο ποσοστό», είπε και πρόσθεσε: «Σίγουρα η καθημερινότητα της οικογένειας, οι συγκρούσεις, η εκδίκηση, ο χωρισμός, η απώλεια, κατά πόσο δέχομαι ή δεν μπορώ να δεχθώ ένα διαζύγιο, μια αποχώρηση» είναι στοιχεία που μπορούν να μας βοηθήσουμε στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Ωστόσο σημείωσε ότι είναι ακόμα δύσκολη η σκιαγράφηση των προφίλ τους, τα οποία «έχουν πορεία και αντιφάσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος