Βαρκελώνη: Συναυλία με 5.000 άτομα – Tεστ και μάσκα στην τιμή του εισιτηρίου

Σε σουρεαλιστικές σκηνές μετά από ένα χρόνο κοινωνικών αποστάσεων, 5.000 άτομα χόρεψαν και αγκαλιάστηκαν με πρόσωπα καλυμμένα με μάσκες. Για να εισέλθουν στη συναυλία – πείραμα της Βαρκελώνης υποβλήθηκαν σε rapid tests για την Covid-19. Η δοκιμαστική ροκ εκδήλωση, έγινε με την άδεια των αρχών και στόχο την επανεκκίνηση της βιομηχανίας των μουσικών εκδηλώσεων.

Οι υγειονομικοί έλεγχοι στην είσοδο καθυστέρησαν την έναρξη της συναυλίας, αλλά ο ενθουσιασμός επικράτησε.

«Καλώς ήλθατε σε μια από τις πιο συναρπαστικές συναυλίες της ζωής μας!», είπε ο τραγουδιστής του ισπανικού συγκροτήματος Love of Lesbian, Σάντι Μπαλμές, με το πλήθος να ζητωκραυγάζει στο γήπεδο Παλάου Σαν Ζόρντι.

«Ήταν εντυπωσιακό. Νιώθαμε ασφαλείς ανά πάσα στιγμή. Ήμασταν στην πρώτη σειρά και ήταν κάτι που μας είχε λείψει πολύ», δήλωσε μετά τη συναυλία ο 29χρονος Σαλβαδόρ, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων. «Είμαστε πολύ περήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε αυτή. Ελπίζουμε ότι θα είναι η πρώτη από πολλές».

«Θα είναι ασφαλέστερο να είσαι στο Παλάου Σαν Ζόρντι από το να περπατάς στο δρόμο», δήλωσε στο Reuters νωρίτερα ο συνδιοργανωτής της συναυλίας, Ζόρντι Χερερουέλα.

Τα τεστ πριν από τη συναυλία έγιναν σε τρεις τοποθεσίες της Βαρκελώνης και πραγματοποιήθηκαν από 80 μέλη νοσηλευτικού προσωπικού που φορούσαν πλήρη ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό.

Μέχρι το μεσημέρι, τρία από τα 2.400 άτομα που είχαν ήδη εξεταστεί βρέθηκαν θετικά στον νέο κορονοϊό και ένα είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα, δήλωσε ο δρ Ζοζέπ Μαρία Λίμπρε, γιατρός που επέβλεψε τη διεξαγωγή των τεστ. Αυτοί δεν μπόρεσαν να παραστούν στη συναυλία και θα τους επιστραφούν τα χρήματα.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν τα αποτελέσματα των τεστ αντιγόνου μετά από 10 έως 15 λεπτά μέσω μιας εφαρμογής στις συσκευές κινητών τηλεφώνων τους. Τα τεστ και μια μάσκα συμπεριλαμβάνονταν στην τιμή του εισιτηρίου.

«Πιστεύω ότι σήμερα κάναμε κάτι πραγματικότητα, δηλαδή να δείξουμε στον κόσμο ότι ο πολιτισμός είναι ασφαλής», δήλωσε ο Ραμόν, ένας 49χρονος φαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος