«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Στον ανακριτή 11 συλληφθέντες για το αδίκημα της «αρπαγής»

Λίγο πριν από τις 12 πέρασαν κατώφλι δικαστικού Μεγάρου Κατερίνης οι 11 συλληφθέντες σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό της «αρπαγής» διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία. Κακουργηματική δίωξη που αφορά το αδίκημα της αρπαγής ασκήθηκε σε βάρος τους. Υποστηρικτές τους που βρέθηκαν έξω από το δικαστήριο επεσήμαναν ότι «δεν είναι όλοι, αλλά μόνο δύο», μέλη της αυτο-αποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και οι υπόλοιποι είναι γονείς που απλώς «προστατεύουν τα παιδιά τους» .

Αναμένεται να σχηματιστεί και δεύτερη δικογραφία καθώς πριν από τη μεταγωγή τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορονοϊό.

Απόστρατος αστυνομικός, δασκάλα χορού, νοικοκυρά, τρεις ιδιωτικοί υπάλληλοι, ένας συνταξιούχος, άνεργοι και αγρότες είναι οι συλληφθέντες.

Το πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε στο γυμνάσιο Αιγινίου, με τον διευθυντή του σχολείου να δέχεται επίθεση από 11 άτομα, όταν τον ακινητοποίησαν φορώντας του χειροπέδες.

Οι αρνητές τον επιβίβασαν παρά τη θέλησή του σε ένα από τα αυτοκίνητά τους και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κολινδρού, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει το Σύνταγμα.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πρωτοφανείς σκηνές.

«Μία ομάδα ατόμων συνέλαβαν τον κύριο έξω από το σχολείο με βίαιο τρόπο του πέρασαν χειροπέδες πισθάγκωνα και τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο χωρίς να ξέρουμε που τον πάνε – μετά από λίγο μάθαμε ότι τον πήγαν στο ΑΤ της περιοχής» δήλωσε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πιερίας, Μεταξία Τσιαργαλή.

«Τρομοκρατηθήκαμε και εμείς που δεν ήμασταν μπροστά», δήλωσε  μαθήτρια Γυμνασίου.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος