«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» — Το προφίλ των αρνητών, η δράση & οι απειλές σε εκπαιδευτικούς

Κακουργηματική δίωξη που αφορά το αδίκημα της αρπαγής ασκήθηκε σε βάρος των 11 συλληφθέντων της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Το πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε στο γυμνάσιο Αιγινίου, με τον διευθυντή του σχολείου να δέχεται επίθεση από 11 άτομα, όταν τον ακινητοποίησαν φορώντας του χειροπέδες.

Οι αρνητές τον επιβίβασαν παρά τη θέλησή του σε ένα από τα αυτοκίνητά τους και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κολινδρού, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει το Σύνταγμα.

«Είμαστε τα αφεντικά, να το χωνέψουνε» – «Όταν δείχνεις χαρτιά δεν είσαι ελεύθερος» – «Για να έχετε προστασία από την Αστυνομία, την τράπεζα, τις εφορίες και τους δικαστές, ναι καλά ακούσατε» είναι τρεις από τις εκφράσεις που έχουν ως «συνθήματά» τους.

Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πρωτοφανείς σκηνές απαγωγής.

«Μία ομάδα ατόμων συνέλαβαν τον κύριο έξω από το σχολείο με βίαιο τρόπο του πέρασαν χειροπέδες πισθάγκωνα και τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο χωρίς να ξέρουμε που τον πάνε – μετά από λίγο μάθαμε ότι τον πήγαν στο ΑΤ της περιοχής» δήλωσε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πιερίας, Μεταξία Τσιαργαλή.

«Τρομοκρατηθήκαμε και εμείς που δεν ήμασταν μπροστά» δήλωσε μια μαθήτρια Γυμνασίου.

«Σήμερα φτάσαμε στο -τελείως πως να το χαρακτηρίσω- γεγονός, να πάνε οι παράνομοι να συλλάβουν έναν Έλληνα πολίτη και να τον οδηγήσουν στο νόμο δηλαδή ξεπέρασαν κάθε όριο» λέει ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας.

Σημειώνεται ότι οι αρνητές καλλιεργούσαν εδώ και καρό κλίμα τρομοκρατίας απέναντι σε μαθητές, γονείς και δασκάλους του σχολείου.

Όπως φαίνεται σε έγγραφο που δημοσιεύει η ΕΡΤ, στις 24 Νοεμβρίου έστειλαν εξώδικα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Αιγινίου προσπαθώντας να εκφοβίσουν τους καθηγητές.

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» — Το προφίλ των αρνητών, η δράση & οι απειλές σε εκπαιδευτικούς

«Είχαν οχλήσεις οι οποίες σε συνεργασία με τη διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχε ενημερωθεί η Αστυνομία και η Εισαγγελία», σημειώνει ο αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής, Θωμάς Μπαχαράκης.

«Εμείς τα ζούσαμε αυτά τα περιστατικά σχεδόν κάθε μέρα γιατί ένας μαθητής δεν φορούσε μάσκα ενώ ήταν να κάνει το σελφτεστ και ερχόταν εδώ οι γονείς του παράνομα μέσα στο σχολείο απειλούσαν τους μαθητές απειλούσαν τους καθηγητές», λέει μαθήτρια Γυμνασίου.

Οι αυτόκλητοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ξεκίνησαν να απασχολούν τις Αρχές και να στρατολογούν μέλη τον περασμένο Οκτώβριο.

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Γυμνασιάρχη Πιερίας. Η επίθεση που δέχτηκε ήταν αδιανόητη. Μίλησα μαζί του και με τον Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής. Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο την εκπαιδευτική μας κοινότητα» υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που όλο αυτό το διάστημα, με την έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, τις παλινωδίες σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές» επισημαίνουν από το ΚΚΕ.

Η Αστυνομία συνέλαβε συνολικά 11 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για αρπαγή από κοινού, με επτά πλημμελήματα. Αναμένεται να σχηματιστεί και δεύτερη δικογραφία για απειθία.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης – Παύλος Σαρόγλου – 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος