Τα 140 δολάρια το βαρέλι πλησιάζει η τιμή του πετρελαίου μπρεντ

Μεγάλη αύξηση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου μπρεντ, που πλησίασε σήμερα τα 140 δολάρια το βαρέλι,  λόγω της επιδείνωσης του πολέμου στην Ουκρανία.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στη 01:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, η τιμή του Brent έφθασε τα 139,13 δολάρια το βαρέλι, προτού υποχωρήσει ελαφρώς. Στις 02:30, η άνοδος της τιμής κυμαινόταν στο 9%, δηλαδή στα 128,77 δολάρια. Αφότου άρχισε η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, η τιμή του Brent έχει αυξηθεί κατά 33%.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, είπε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητούν «πολύ ενεργά» το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν τις εξαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία σε αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία.

H ιαπωνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ και χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πιθανότητα να απαγορευθεί η εισαγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία, σε αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα εξετάσει  επίσης το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Ευρώπη, ο Τζέιμς Κλέβερλι, μετά τη δήλωση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν πως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συζητούν το ενδεχόμενο αυτό.

«Εισάγουμε πάρα πολύ λίγους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, ούτως ή άλλως», εξήγησε ο κ. Κλέβερλι στο Times Radio. «Είναι κάτι που φυσικά θα εξετάσουμε», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος