Σοκ με μποξέρ που έπεσε νοκ άουτ και τέθηκε σε τεχνητό κώμα (video)

Σε τεχνητό κώμα έχει τεθεί ένας πυγμάχος από το Καζακστάν μετά από πολύ σκληρά χτυπήματα που δέχθηκε από αντίπαλό του σε αγώνα μποξ το βράδυ του Σαββάτου στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.


Ο αγώνας είχε μεγάλη διάρκεια 12 γύρων, ωστόσο στον 12ο γύρο ο 30χρονος Aidos Yerbossynuly κατέρρευσε από τα πολλαπλά χτυπήματα του David Morrell Jr στον αγώνα για τον τίτλο super middleweight του WBA και έπεσε νοκ άουτ. Ο προπονητής του αρκέστηκε να πει: «έπρεπε να είχε σταματήσει νωρίτερα»

Ο Aidos Yerbossynuly, 30, με καταγωγή από το Καζακστάν, ήταν προηγουμένως αήττητος μέχρι τον αγώνα του Σαββάτου ενάντια στον κάτοχο του τίτλου στο super middleweight του WBA, David Morrell Jr, αλλά η βραδιά του τελείωσε με τον πιο άσχημο τρόπο, καθώς όχι μόνον ηττήθηκε, αλλά χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να δεχθεί ιατρική περίθαλψη.

Το Boxing Scene ανέφερε ότι ο Yerbossynuly άρχισε να αιμορραγεί από τη μύτη του κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου και συνέχισε να αιμορραγεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το μάτι του ήταν επίσης πολύ πρησμένο.

Ο Yerbossynuly σταμάτησε στον 12ο γύρο και απομακρύνθηκε από το ρινγκ έχοντας αποκομίσει βαρύτατους μώλωπες στο πρόσωπό του. Ο βοηθός προπονητής του, Εμανουέλ Σαβοϊ, επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι τέθηκε αργότερα σε κώμα μετά από χειρουργική επέμβαση!

Ο Σαβοϊ ισχυρίζεται επίσης ότι ήθελε να ρίξει την πετσέτα για να τερματίσει τον αγώνα νωρίς στον ένατο ή τον δέκατο γύρο, αλλά αυτός ο επικεφαλής προπονητής Kanat Orakbaev ήθελε ο μαχητής του να συνεχίσει.

«Στην πραγματικότητα είχα την πετσέτα στο χέρι μου», είπε ο Savoy στο ESPN. «Ο Aidos ήθελε να συνεχίσει. Ο προπονητής του (Kanat Orakbaev) ήθελε να συνεχίσει. Αξιολόγησε τον Aidos και είπε ότι τίποτα δεν του πήγαινε καλά.
«Σήκωσε το βλέμμα και είπε, ναι, ήθελε να συνεχίσει. Νομίζω ότι ήθελε ακόμα να αγωνιστεί. Ήθελε να παλέψει μέχρι το τέλος».

Ο Morrell πέτυχε 237 γροθιές στις 82 του Yerbossynuly. Πάνω από το 70% των γροθιών του Morrell ήταν δυνατές γροθιές στο κεφάλι, ανά CompuBox.

Ο προπονητής του Morrell, Ronnie Shields, είπε ότι ο αγώνας έπρεπε να είχε σταματήσει από τον διαιτητή, Tony Weeks.

«Αυτός ο αγώνας έπρεπε να είχε σταματήσει νωρίτερα», είπε στο BoxingScene. «Άφησαν αυτό το παιδί να τιμωρηθεί υπερβολικά. Αλλά ακόμα και ο διαιτητής, και ο Τόνι Βικς είναι πολύ καλός διαιτητής, αλλά μερικές φορές πρέπει να πας στη γωνία και να πεις, “Ε, φίλε, πρέπει να το σταματήσεις αυτό”.

Σε κοινή δήλωση PBC και TGB Promotions, που προώθησαν τον αγώνα του Σαββάτου, ανέφεραν: «Εκπρόσωποι της TGB Promotions και της PBC βρίσκονται στη Μινεάπολη με την ομάδα του Ados και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Από σεβασμό για την ιδιωτικότητα του ίδιου και της οικογένειάς του, δεν μπορούμε να μοιραστούμε λεπτομέρειες, αλλά ζητάμε από την κοινότητα της πυγμαχίας να τον κρατήσει στις σκέψεις και τις προσευχές της».

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος