Σε νέο ιστορικό χαμηλό τα ομόλογα και το spread

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί σήμερα σε νέο ιστορικό χαμηλό και κυμαινόταν νωρίς το μεσημέρι στο 1,25%. Το 5ετές επίσης καταγράφει νέο ιστορικό χαμηλό απόδοσης στο 0,51%. Το spread του 10ετούς κρατικού ομολόγου επίσης βρίσκεται σε νέο ιστορικό χαμηλό πριν από το 2004 στις 165 μονάδες βάσης.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 60 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 45 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο με 11 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,28% από 1,32% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,37 να περιοριστεί στο 1,65% από 1,66%.

Οι επενδυτές προεξοφλούν την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poors την Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης έχει διατηρήσει αμετάβλητη την αξιολόγησή του για τη χώρα από τον περασμένο Ιούλιο, πριν από την έξοδο από τα μνημόνια.

Επίσης δεν θα πρέπει να αποκλείεται και η αναβάθμιση από τον καναδικό οίκο DBRS την 1η Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος