Σε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο καλεί ο Ζελένσκι: «Υποστηρίξτε την Ουκρανία, την ελευθερία, τη ζωή» (video)

Με την συμπλήρωση ημερολογιακά ενός μήνα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για πρώτη φορά απευθύνθηκε στα αγγλικά σε όλο τον κόσμο μέσω τηλεοπτικού μηνύματος καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει σε διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

«Υποστηρίξτε την Ουκρανία, την ελευθερία, τη ζωή. Βγείτε στις πλατείες και στους δρόμους σας για να σας δουν και να σας ακούσουν όλοι», παρότρυνε. «Φωνάξτε ότι οι άνθρωποι μετράνε, η ελευθερία μετράει, η Ουκρανία μετράει», συνέχισε. «Η Ρωσία άρχισε πόλεμο εναντίον της ελευθερίας», πρόσθεσε, επιχειρηματολoγώντας ότι η Μόσχα «προσπαθεί να συντρίψει την ελευθερία όλων των ανθρώπων στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Στο νέο διάγγελμα του Ζελένσι, ο οποίος κερδίζει στον τομέα της επικοινωνίας, τα μηνύματα για τη Δύση είναι ξεκάθαρα: «Οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει επίσης να υποστηρίζουν την ελευθερία. Όλοι τους. Πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα για ζωή. Περιμένουμε ουσιαστικά βήματα. Από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την G7», επισήμανε.

Εκφωνώντας για πρώτη φορά την ομιλία του στα αγγλικά ο Ζελένσκι μεταξύ άλλων είπε:

«Όλοι πρέπει να σταματήσουμε τη Ρωσία. Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο. Ευχαριστώ όλους όσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία. Είναι υποστήριξη της ελευθερίας. Όμως ο πόλεμος συνεχίζεται. Οι τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον ειρηνικών ανθρώπων συνεχίζονται. Ένα μήνα ήδη! Τόσο πολύ! Ραγίζει η καρδιά μου, οι καρδιές όλων των Ουκρανών και κάθε ελεύθερου ανθρώπου στον πλανήτη. Γι’ αυτό σας ζητώ να σταθείτε ενάντια στον πόλεμο!», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο κατά της ελευθερίας», συνεχίζει, προσθέτοντας: «Αυτή είναι μόνο η αρχή για τη Ρωσία» είπε και συμπλήρωσε:

«Η Ρωσία προσπαθεί να νικήσει την ελευθερία όλων των ανθρώπων στην Ευρώπη. Όλων των ανθρώπων στον κόσμο. Προσπάθησε να δείξει ότι μόνο η ωμή και σκληρή δύναμη έχει σημασία. Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει τη Ρωσία. Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο», υποστήριξε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Βγείτε στις πλατείες σας, στους δρόμους σας. Κάντε τον εαυτό σας να φανεί και να ακουστεί. Φωνάξτε ότι οι άνθρωποι έχουν σημασία, η ελευθερία έχει σημασία, η ειρήνη έχει σημασία. Η Ουκρανία έχει σημασία», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ζελένκι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος