Qatargate: Η πρώτη αντίδραση της Ε. Καϊλή για την αποφυλάκιση Τζόρτζι -Τι δήλωσε ο δικηγόρος της

Με βραχιολάκι αποφυλάκιζεται ο Φραντσέσκο Τζόρτζι όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Βελγίου.

Την ώρα που η εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε πως ο σύντροφος της Εύας Καϊλή αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι -και με την έφεση της να εκκρεμεί μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της- ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δήλωση του σχολιάζει την απόφαση των Βελγικών αρχών για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Μιλώντας στο δελτίο των 12:00 η Ειρήνη Ζαρκαδούλα είπε ότι παραμένει άγνωστο αν ο Τζόρτζι έχει ήδη βγει ή θα βγει τις επόμενες μέρες από τη φυλακή διότι, όπως εξήγησε, υπάρχουν και κάποιες διαδικασίες σχετικά με το βραχιολάκι που πρέπει να γίνουν όπως και το να συμφωνηθεί πού θα μπορεί να πηγαίνει βγαίνοντας από το σπίτι του.

Από εκεί και πέρα κανείς δεν γνωρίζει το τι ακριβώς έχει συμβεί και πώς ο Φραντσέσκο Τζόρτζι κατάφερε να βγει από τη φυλακή, ανέφερε η ανταποκρίτρια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και πρόσθεσε ότι γίνονται πολλές συζητήσεις για τη συνέχιση της «συνεργασίας» με τον Αντόνιο Παντσέρι «κι αυτό που εξακολουθεί να επισημαίνεται είναι ότι μάλλον η στάση που κράτησε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και τα όσα είχε πει δεν ήταν πάρα πολύ θετικά και δεν λειτούργησαν ευνοϊκά για την κ. Καϊλή».

«Όσοι ομολογούν ότι είναι ένοχοι αποφυλακίζονται»

Εχθές ετέθη το ερώτημα από τους ανταποκριτές στον κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλο εάν η απόφαση για τον Τζόρτζι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την κ. Καϊλή ή όχι κι εκείνος απάντησε: «δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση,  αν ανοίγει ο δρόμος αποφυλάκισης για την κ. Καϊλή, γιατί παρατηρώ ότι όσοι ομολογούν ότι είναι ένοχοι αποφυλακίζονται και όσοι δηλώνουν αθώοι παραμένουν φυλακή, κόντρα στο τεκμήριο αθωώτητας, που σημαίνει ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός».

Να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή προσφεύγει για μια άλλη υπόθεση στο ευρωπαϊκό δικαστήριο η οποία έχει να κάνει με την άρση της ασυλίας σε σχέση με τις αποζημιώσεις των κοινοβουλευτικών βοηθών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος