Qatargate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Φ. Τζόρτζι

ηλεκτρονικό βραχιολάκι αποφυλακίζεται ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι «στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του Φ. Τ. αλλά υπό τον όρο, ηλεκτρονικό βραχιόλι. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός δεκαπέντε ημερών. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση».

Στο ίδιο κελί Τζόρτζι και Παντσέρι – Ερωτήματα

Ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκαν στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει συμφωνία με τις αρχές να δώσει πληροφορίες με αντάλλαγμα μείωση της ποινής του.

Περίπου στη 13:00 ώρα Ελλάδος ολοκληρώθηκε η νέα ακρόαση του Τζόρτζι, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές του Σεν Ζιλ. Ο δικήγορος του δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις πριν την ακρόαση του πελάτη του. Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είπε μόνο ότι όλα θα απαντηθούν το απόγευμα, με την ανακοίνωση της εισαγγελίας σχετικά με το εάν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση του Τζόρτζι ή ίσως αφεθεί με περιοριστικούς όρους. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, σύμφωνα με πληροφορίες είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να αφεθεί ελεύθερος.

Αντιδράσεις έχει εγείρει το γεγονός, σύμφωνα με το οποίο ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι μοιράζονταν το ίδιο κελί για μερικές μέρες.

Τα κύρια ερωτήματα που προκύπτουν:

  • Πώς οι βασικοί πρωταγωνιστές μπήκαν στο ίδιο κελί;
  • Αντάλλαξαν πληροφορίες;
  • Τι συνέπειες μπορεί να έχει για την Εύα Καϊλή;

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αντόνιο Παντσέρι έχει υπογράψει σύμφωνο με τις αρμόδιες αρχές δείχοντας ότι εχει μετανιώσει.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος